Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, juli 08, 2008

Funny face!

Dagens filmtips blir "Funny Face", eller "Kär i Paris" som den heter på svenska. Men jag tycker att "Funny face" låter bättre! I denna Oscarsnominerade klassiker möts Audrey Hepburn och Fred Astaire och bidrar med sina sång och dansinsatser till denna tidlösa musikal.
När en modetidningsmogul (Kay Thompson) och hennes främste fotograf Dick Avery (Fred Astaire) letar efter bokhandlar för sin nästa fotografering upptäcker Dick ett unikt ansikte i bokhandlaren och hobbyfilosofen Jo Stockton (Audrey Hepburn).
Jo sveps med till Paris och förvandlas snart till supermodell - och faller huvudstupa för fotografen som först lade märke till henne.
Denna romantiska musikal, filmad på plats i Paris, innehåller de oförglömliga sångerna av George och Ira Gershwin, bland annat "Let's kiss and make up", "How long has this been going on" och "He loves and she loves".
Audrey är såååå vacker som vanligt och har underbara kläder i den här filmen från 1957! Så om du inte tycker speciellt mycket om musikaler, kan du titta på filmen för klädernas skull!
Tjingeling!

2 kommentarer:

Lady Thirty sa...

jag vill se! jag vill se!
:D

vallmovild sa...

vilken söt blogg du har, och vilka fantastiska kläder. ska nog titta på den fimen någon dag!