Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, maj 13, 2008

Samling 1

Jag tycker om att titta på "Antikdeckarna" bland annat. Jag tror att det är för att jag tycker om att se vad folk samlar på. På kanalen "Star" går ett program som heter "I heart" där folk visar upp sina STORA samlingar av allt möjligt. De flesta har samlingar som täcker flera rum! Jag tycker att en samling är när man har fler än fem saker av en och samma. Jag började fundera på vad jag samlar på, och kom fram till att jag samlar på saker jag tycker om först och främst. Men sen, när jag tittade närmare, så har jag lite samlingar hemma. Det första jag började samla på, tror jag, är Marilyn Monroe. Så detta långa inlägg kommer att handla om min marilyn-samling. Jag har förstås alla hennes filmer. Inte alla dokumentärer om henne, än, men alla hennes filmer och 2 dokumentärer om hennes liv.
2 cd-skivor har jag. Det är oftast samma låtar, men hittar jag en cd med en ny låt på, så ska jag köpa den.
Böcker om Marilyn "Fyrtio dagar med Marilyn", En fotobok och "Mitt liv" som påstås i alla fall vara hennes ofärdiga självbiografi.
"Farväl lammunge" som är skriven av en av hennes assistenter, som hon hade på slutet av sitt liv. Den sträcker sig från när hon levde med Arthur Miller, tills hon dog. En till fotobok med citat.
Min marilyn-mugg som jag tappade, och som johnny limmade ihop, så nu står den i vitrinskåpet som prydnad.Min ena Marilyn-väska som jag köpt på Fiskmåsen i gamla stan.Min andra marilyn-väska som mamma och pappa köpte till mig i Thailand.Marilyn-klockan fick jag i 30års present, Likaså de två tavlorna med svarta ramar. De andra är bilder jag tycker om som jag ramat in. Mina marilyn-örhängen.
Mina marilyn-underlägg. Det är 6 stycken. De fick jag också i 30-års present. Tillsammans med klockan.
2 av mina favoritkort på Marilyn, som jag har ramat in.Min Marilyn-top som jag köpte på Joy i Uppsala.Min plåtskylt som jag har hängt i badrummet.Den här marilyn-brickan köpte jag också i gamla stan. Man kan inte spilla på den, för det går inte att ta bort fläckarna, så därför får den stå som prydnad just nu.Den här marilyn-inspirerade vasen fick vi i bröllopspresent. Med några text-rader ur "Diamonds are a girls best friend"

Dagens samling får avslutas med några av mina favorit vykort jag har på henne. Jag brukar oftast köpa två, så jag kan skicka ett och behålla ett;
2 kommentarer:

Lady Thirty sa...

Ja, du är verkligen en Marilyn-samlare! Jag har en endaste bild på henne som är så fin, den står inne på vår gästtoalett :)

Kramelikram

Betty Lou sa...

hej, vart har du köpt plåtskylten`?