Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, maj 05, 2008

Lana Turner

Det här är för dig Lady Thirty! "A tribute to Lana Turner"


Född som: Julia Jean Mildred Frances Turner

Född: 8 februari 1920 i Wallace, Idaho, USA

Död: 29 juni 1995 i Century City, California, USA i halscancer

När Lana Turner var 9 år gammal blev hennes far rånmördad och hennes mor flyttade på med barnen till Hollywood. Turner upptäcktes 1937 på en glassbar, iklädd en åtsittande jumper, och samma år lanserades hon som "jumperflickan" i filmen "Skandal i Hollywood".


Under andra världskriget var hon den allra mest populära pin-up-tjejen bland de amerikanska soldaterna.


Lana Turner var gift sju gånger. Hennes första man var den kände storbandsledaren Artie Shaw (1940-1941) Make 2 var restaurangägaren Stephen Crane.


1958 inträffade en skandal som kanske gjort Lana Turner mer känd än hennes filmroller. Turner hade inlett ett förhållande med en gangster, Johnny Stompanato. Hennes dotter Cheryl Crane (född 1943) gillade inte sin mors kärleksaffär och knivhögg Stompanato till döds. I den rättegång som följde förklarades mordet som försvarligt, eftersom dottern helt uppenbarligen hade försökt skydda sin mor mot "det hot som förelåg mot Lana Turners liv".

1 kommentar:

Lady Thirty sa...

Vad intressant att få lite info om Lana, tack så mkt!