Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, maj 02, 2008

Fredagstema: Dröm

Förutom min stora dröm att jag och alla nära och kära ska få leva ett bra liv. Och eventuellt en vinst på lotto som gör att man kan förverkliga alla sina drömmar och alla käras drömmar så har jag en stor dröm: att öppna ett alldeles eget 50-tals café! När jag började skissa på min idé om ett 50tals café hade jag i tankarna att det skulle vara öppet 24 timmar om dygnet, som alla caféer i de flesta amerikanska filmerna verkar ha. Men sen kom jag på att man nästan måste ha stängt för att man ska kunna städa ordentligt. Och ett fräscht café vill jag ju ha!
Men jag funderar på om det skulle öppna väldigt tidigt, för de som har jobb att gå till, och börjar väldigt tidigt, som lastbilschaufförer, busschaufförer m.m
schackrutigt golv är ett måste, likaså båsen och disken, så man kan välja om man vill sitta ostört, eller snabbt dricka en kopp kaffe vid disken.
Det ska inte vara någon jättesvår meny, utan det man tänker på när man tänker 50-tal (eller i alla fall jag) paj, korv, hamburgare, cheesecake m.m. Och coca colan ska serveras i glasflaskor! Frukost ska man också kunna välja: äggröra, prinskorv, bacon, omelett eller annat. Samtidigt som man lyssnar på jukeboxen i bakgrunden.
De som jobbar där ska ha uniform. Först tänkte jag att man kanske skulle göra som i pulp fiction, att alla som jobbar där är utklädda till olika kändisar från femtitalet, men jag ändrade mig. Detta kommer att bli uniformen:
Någon av dessa vill jag ha som uniform. Tycker om strumporna, skorna, lilla hatten och skjortan och förklädet. Men jag funderar på en av dessa kjolar istället:Ja, nu vet ni lite mer om min dröm jag har. Hoppas att den går i uppfyllelse snart!

3 kommentarer:

Lady Thirty sa...

Åh...jag längtar tills din dröm går i uppfyllelse (vilket jag tror blir inom en snar framtid)så jag kan komma och fika 50-tals fika iklädd min allra finaste utstyrsel à la 50-tal med min kuvertväska under armen ;)

Kramisar

Zizzi sa...

Du blir den första jag serverar!

Inredningsgalen sa...

Villka underbara bilder! Har redan lovat mig själv att försöka hitta en riktigt amerikanskt diner när vi åker till New York - ser alltid så mysigt ut i filmer!