Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, april 30, 2008

Onsdagstema: favorit

Just nu är jag en gympasko-basketkäng-tjej. Mycket för att det är mest praktiskt när man går med barnvagnen, men också för att jag tycker att det är jättesnyggt. Men till fest tycker jag om att klä upp mig. Jag har lite perioder, ibland är det inredningsdetaljer jag tittar på, annars kläder, en annan period är väskor och en fjärde är skor. Jag är nästan aldrig intresserad av allt samtidigt. Just nu är det mitt femtiotalskök och skor. Därför följer här nedan mina favoriter till skor: De här skorna har jag knappt hunnit använda. De är nog det senaste paret högklackat jag köpt.
Dessa är favoriter till jeans. Jag fick de av Inger. De är SÅÅÅÅ snygga på.

Dessa har jag också fått från Inger. De har två remmar som man knyter upp på benet. De är lite svåra att gå i, men snygga.
Mina eccoskor skulle jag kunna leva i!
Mina bröllopsskor. De var riktigt bekväma!
(Ja, jag flikar in henne lite varsomhelst). Det här är min favoritbild på marilyn. För hon ser så eftertänksam ut. Det roligaste är att hon faktiskt håller en cigarett i handen. Men de flesta redigerar bort den. Men visst syns det när man vet?
Jag har två favoritmuggar som jag älskar att dricka kaffe ur. Den här playboy muggen fick jag i födelsedagspresent. Den är min absoluta favorit!.....
.....och min harrods-mugg som jag köpte i London. Jag önskar att jag skulle köpt fler!
Det här är min absoluta favoritbil. En Ford Anglia. Jag vill ha en sån i just den här färgen. Och just precis en sån har johnny hos sina föräldrar. Den behöver en ordentlig genomgång, 4 däck och en ny bakruta, sen är den tip top. Och jag ska få den när jag tagit körkort.
Favoritmusiken för stunden varierar. Just nu är den Duffy och Amy. Men de skivorna som alltid håller för mig är dessa: Liza Minelli, Barbra Streisand, Alice Babs, Dolly Parton och Edit Piaf. Även Nancy Sinatra, men jag har bara henne på LP.jag avslutar mina favoriter med mitt favoritglas! Betty Boop pryder det!
Ha en riktig boop-oop-i-doop-dag!

3 kommentarer:

Lady Thirty sa...

Alla de här sakerna är SÅ du...Ser fram emot att få åka med dig i den finfina bilen :) eftersom jag nog inte tar något körkort i det här livet ;)

Kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Mycket snygga skor! Numera har jag mest platta skor, men jag har gått mycket i högklackat och det är såå snyggt!
kram
Marie

Sanna sa...

Skorna med remmar var sååå snygga mkt användbara i sommar
ha en mysig Valborg!