Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, april 05, 2008

Äntligen shopping!

Äntligen var jag frisk och Maria frisk! Så igår kom hon till stockholm. Vi började i gamla stan. Och "Kungens lilla piga". Mycket saker fanns det där, och jag skulle kunna gå och titta fortfarande. Jag köpte 4 vita trähjärtan, som jag tänkte måla lite på och ha som present-lappar. Jag köpte också en konsoll till Jacks säng-mobil som jag köpte för ganska längesen, men som inte har kommit upp pga att jag inte vill göra hål i taket.

Fiskarna blev favoriter för Jack! Han ligger och pratar med de ibland när han vaknar till och egentligen inte vill upp. Imorse pratade han och skrattade mot de i säkert en halvtimme. Så de måste ha jättemycket gemensamt och jättemycket att berätta för varann.

I gamla stan köpte jag också ett par cherry-örhängen. Det är så fint! Efter gamla stan gick vi till en park och satte oss och pratade lite. Då fick jag tre presenter av Maria!! Först fick jag en svart skinnkavaj, en svart trenchcoat och ett plåtskrin med pinuppor på!!! Vad glad jag blev! Kände mig riktigt bortskämd! Hon tog också fram Monki t-shirten som är slut i stockholm, men som fanns kvar i uppsala, som jag beställt. Mina körsbärsörhängen, en vit penna och lite oljefärger jag köpte.
Min nya Monki t-shirt!!!
Det jättefina plåtskrinet jag fick av Maria! Det ska jag ha mina kolpennor i och lite penslar och min pennkniv.

Efter parken gick vi till marimekko, där jag köpte en stor och en liten plåtburk. Den stora ska vi ha kaffe i. Vi har haft kaffe i två små förr, men nu kan vi ha allt i en burk. De övriga fyra små jag har kommer vi ha thé i.

Efter Marimekko gick vi till McDonald's där de slarvade med maten så att vi fick en varsin mjukglass med kolasås, allt tack vare Maria. Jag tog lite glass och duttade på Jacks läpp. Han slickade i sig det. Men han gjorde ingen grimas eller visade tecken på att han ville ha mer. Men nu har han i alla fall smakat på glass, om det lilla jag fick till på hans läpp ens smakade nånting.

Vi gick till en konstnärsbutik, (förlåt maria, jag har glömt namnet igen....) där Maria köpte massa pennor och jag köpte oljefärger. Efter det var vi och köpte barnkläder till Jack och jag köpte även två stenar med texten "kärlek" och "harmoni" på åhléns för 25:- stycke. Det fanns även med texten "lugn o ro", "jag älskar dig" och "glädje".
Jag har ju redan tre små, men nu har jag fyra och en stor!
Jack sitter i sin gudmors famn på McDonald's. Visste ni att de har EN enda fräsch toalett, och det är den med skötrum, som man måste säga till de i kassan för att låsa upp. Det är skönt när det är rent och någotsånär fräscht när man ska byta blöja.
Jacks fina nya kläder.
De här hamnade på vår ljusbricka som vi har på soffbordet.
Som vanligt hade vi jättetrevligt. Även om jag blev lite trött på slutet, eftersom Jack var lugn när vi var utomhus, men när vi varit inne i en butik i mindre än en minut, började han gråta och skrika. Han var väl trött och varm, tror jag. Och då blir man lite stressad!
Men vi har alltid kul jag och maria, och det tycker jag är trevligt! Vi kan vara jättetysta ett tag, och då kommer vi på att det är dags att fylla på energin med lite mat eller en fika, och när vi beställt och satt oss ner, går mun i ett igen! Det är kul att vi har så bra kontakt, trots att hon bor i uppsala och jag i stockholm (det är ju inte såå långt ifrån varann, men ändå).
Den svarta skinnkavajen och den svarta trenchcoaten passade jättebra! Och fick med beröm godkänt av Johnny. Tack Maria för presenterna och för det trevliga sällskapet och för en jättehärlig dag, där vi hade tur med vädret!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi hi :) Vad bra att jackorna fick mvg av maken!
Tack själv för en trevlig dag!
Vi ses snart igen!
Kramisar
Maria