Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, april 25, 2008

Johannas rum före/efter

Nu ska ni ÄNTLIGEN få svaret på det ni legat sömnlös flera nätter och funderat på; Hur blev johannas rum? :-) Så här kommer före och efter bilder: Ja, hennes julgardiner hängde uppe fortfarande......Såhär ser det ut nu. Hon har fått en ny soffa bland annat. Hon har också fått ett nytt lila/vitt påslakan-set, men när vi skulle bädda med det såg vi att det var trasigt, så jag ska sy det.Julgardinen är ett minne blott....Nu har hon fått lila gardin. Ni ser också den vita hissgardinen jag köpte till köket, som visade sig vara för kort. Så nu får det bli en rullgardin till Johanna.Hennes nya sänglampa. Förrut läste hon i skenet av hjärtlampan, vilket inte ger alls mycket ljus, så det är ju inte bra för ögonen. Nu har hon en riktig läslampa!
Skrivbordet som det såg ut innan.Och nu. Hon ska få ett nytt skrivbordsunderlägg. Hon har blivit lite för stor för "Madagaskar"Vi klädde också om hennes skrivbordsstol. Det här tyget satt på. Det har blivit så blekt och skitit."Et voila!" en "ny" skrivbordsstol!Ett nytt "soffbord" måste hon ju ha, som man kan rulla fram till soffan och likaså rulla tillbaka när man suttit klart. Soffbordet står framför nya spegeln. Och, nej, hon har inte bytt tillbaka till sin gamla dator. Vi har lämnat in hennes nya på service. (Den nya datorn står på hennes skrivbord på en av de första bilderna)Gjorde iordning en lykta till henne också, när hon ska ha "mys" med sina kompisar!Johannas tavla har ni sett förrut, under etiketten "tavelkavalkad".Jag målade ramen vit. Det blev fint.Ovanför hennes hjärtlampa sitter en gammal vägghylla jag gjorde 1987!
Den fick också vitfärg på sig. Och passar nu in i rummet. Det här är nog mina favoriter inne hos henne. Älvan fick hon av min mamma och pappa när de hade varit på Rhodos för några år sedan. Lucian fick hon av mig, en lucia när vi var och såg på luciatåget i hennes skola, och hon var lucia. Det var två år sedan tror jag. Den får hänga uppe året runt.Vad tycker johanna då? Jag vet inte. Vi får låta henne ta över och skriva vad hon tycker. Så här kommer alltså johanna:
Det blev jätte fint .
Den finaste saken är det nya rullbordet.
Vi köpte en sak till stolen och på den där kudden man sitter på så köpte vi ett lila tyg och la på.

Inga kommentarer: