Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, december 25, 2011

Vår julafton!

Idag har varit en riktig slappardag framför tv:n. Såna dagar är riktigt sköna också. Igår firade vi julafton hemma hos oss. Mina föräldrar och min bror kom hem till oss.......och tomten!
 Det här är årets julgran. Nästa jul byter jag ut det tjocka glittret mot guldpärl-band istället. Ljusen i granen blinkar, precis som jag gillar det. Bocken köpte vi efter att Jack bestämde att vi skulle ha en sån. Nästa år kommer han nog att vara "pimpad".
 Det här hjärtat har Jack gjort.........
.....likaså den här fina glittriga kotten.
 När mamma och pappa och brorsan kom hade mamma med sig den här fina julgruppen till mig:
 Jack älskade sin fina nya säng som tomten kom med, med led-lampor i fram och Blixten McQueen-täcke och kudde!
 Jag fick ett våffeljärn, nya boken om Marilyn Monroe av Johnny. Vinglas, kaffe-kapslar, en sockerburk, audrey hepburn servetter, en svart "tazzel" och första säsongen av "Mad Men" av mamma och pappa, Av Tim och Ted fick jag en burk i form av en cupcake och ett serveringsfat i form av en paj. Av min bästa vän Maria fick jag en liten rosa japansk docka.
 Av Johnny fick jag också ett vitt nattlinne med dun, och de två nedersta tröjorna. Ying&Yang tröjan fick jag av Maria.
 Här är en närbild av trycket, då ser man att tröjan kommer från Monki, :-)
 Av mina svärföräldrar fick jag presentkort på Monki. Jag fick också biljett till "Disney on ice" som Johnny vunnit på Vinyl 107. Han vann till alla 6 i familjen, så vi ska gå allihopa. Sen fick jag pengar av mamma och pappa och ett presentkort på guldfynd av Johnny.
 Det är den här ringen jag ska få, men han köpte ett presentkort, eftersom han ville att jag skulle få rätt storlek på en gång.
 De här två lyktorna fick jag av min vän Inger, de står och lyser fint på matbordet.
Av vännerna Ingo och Ankan fick jag och johnny jättefina kaffekoppar!

Ännu ett år har jag alltså varit jättesnäll, tydligen. Underbar julafton med god mat, gott sällskap och finfina klappar!
Tjingeling!

1 kommentar:

Linnea sa...

Fina julklappar! jag önskade mig Marilyn Monroe-boken...fast fick den inte:( får nog gå och köpa den själv! Fick dock också Mad Men!

Jättefina koppar!