Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, mars 30, 2010

Måndagstipset!

Jag har samlat på mig en hel del tips och trix böcker. Vilket jag nu tänkte dela med mig av varje måndag under nya kategorin "Måndagstipset!".

Slokande tulpaner?
Tulpaner och andra blommor med liknande stjälkar håller sig mycket längre om man tillsätter 2 msk potatismjöl i vattnet. Stärkelsen gör att de står rakt i flera dagar, och blommorna i sig tar ingen skada. Tjingeling!

Drooping Tulips?
Tulips and other flowers with similar stems will keep fresh longer if you add 2 tablespoons of potato-flour in the water. The starch make them stand tall for several days, and the flower doesn't get damaged. Toodeloo!

4 kommentarer:

Lady Thirty sa...

vilken rolig idé och vilket bra tips!
tack!

kramelikram

Erica sa...

Fiffigt! Tulpaner är så fint. Mer vårkänsla inomhus är svår att få.

Erik sa...

Tack för påskhälsningen vännen!

Glad påsl önskar jag dig och de dina. kram kram E

Little Rascal sa...

Smart! :D