Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, april 22, 2009

Send me no flowers

Dagens filmtips blir filmen "Skicka inga blommor" med Rock Hudson, Doris Day och Tony Randall. Från 1964.

På ett av sina många besök hos doktorn misstar hypokondrikern George Kimball (Rock Hudson) en döende mans diagnos för sin egen, och tror att han bara har två veckor kvar att leva. Han vill ta hand om sin fru Judy, och berättar därför inget, utan försöker hitta en man som är god nog för henne.
När han tillslut berättar för henne, får hon snart reda på att han inte är döende alls (vilket han fortfarande inte vet) och hon tror att det är ett försök från hans sida att dölja en kärleksaffär, och bestämmer sig för att lämna honom.
Kanske inte låter så upplyftande, men den är ganska rolig och mysig. Och jag vill bo i deras vackert inredda hus!
Tjingeling!
---------------------------------------------------------------------------------------
Today's movie-tip is "Send me no flowers" from 1964 with Doris Day, Rock Hudson and Tony Randall.
At one of his many visits to his doctor, hypochondriac George Kimball mistakes a dying man's diagnosis for his own and believes he only has about two more weeks to live. Wanting to take care of his wife Judy, he doesn't tell her and tries to find her a new husband. When he finally does tell her, she quickly finds out he's not dying at all (while he doesn't) and she believes it's just a lame excuse to hide an affair, so she decides to leave him.
I would love to live in their beautiful house!
So long!

2 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! :)

Det lät ju som en riktig höjdarrulle enligt mig. *haha*
jag gillar sådana kärleksfilmer, med lyckliga slut.. Men de har väl de flesta, eller? ;)

Ja ha det fint i helgen tjejen :)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Kul med lite gamla filmer... Har inte sett den här.
Kram
Marie