Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, mars 29, 2009

Steel Magnolias!

En film jag kan ha på i bakgrunden när jag tex städar eller gör nåt annat är "Blommor av stål". Kanske för att jag har sett den så många gånger att jag kan replikerna och hela tiden kan hänga med utan att se de. Men, det är ju alltid trevligare att sitta framför TV:n och se den. Detta är mitt senaste filmtips! "Sex av filmvärldens största stjärnor; Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olympa Dukakis och Julia Roberts, möts som bästa vänner i denna storslagna och varma historia om liv, vänskap, död och förlust i en liten by i Louisiana."
Olympia Dukakis och Shirley MacLaine spelar varandras motsatser. Olympia är positiv och Shirley är väldigt negativ. Dolly Parton spelar Trudy, som har en egen skönhetssalong där stor del av filmen utspelas. Julia Roberts spelar Shelby som ska gifta sig och vill ha barn, men hennes diabetes försvårar allt. Sally Field är Shelbys mor Och Daryl Hannah anställd hos Trudy och djupt troende.
Filmen är jättemysig (kanske inte nåt för de som inte tycker om "tjej"-filmer, även om jag hatar termen "tjej"-film; jag är tjej och ser de flesta genrer!)
Sally Fields scen innan denna scen kräver en hel del näsdukar.
Mysmysig film och jag rekommenderar den verkligen!
Tjingeling!
-------------------------------------
Today I recommend the movie "Steel Magnolias"
So long!

2 kommentarer:

Lady Thirty sa...

har inte sett den än...men känner att det kanske är på tiden att jag ser den!
du vet ju att det tar lite tid för mig innan jag ser filmer ;)

kramelikram

punk in writing sa...

En klassiker. :) Det är gott om tuffa brudar i södern.