Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, mars 17, 2009

Kaoslåda!

Jag har skaffat en "kaoslåda". Det är precis som det låter. Min är en låda i ett bord i hallen. Där lägger jag saker jag inte har lust/ork eller tid att ta hand om just för tillfället. Det kan vara ett telefonnummer som ska in i mobilen, en kom-i-håg lapp, ett batteri, en liten hårklämma som kommit på villovägar.
En gång i veckan ska jag gå igenom "min" låda och rensa den.
Jag håller på att städa hemma. Men jag tar det lite långsamt och rensar, flyttar saker och putsar och fejar. Då är det skönt att det är "tillåtet" att ha kaos på ett litet ställe.
Tjingeling!
--------------------------
Now I own a chaos-drawer. It's just what is sounds like. My drawer is in a table in the entryway. I put things I don't have the time or desire to deal with right at that moment. It can be a phonenumber, a note, a battery, a hairclip.
Once a week I will clean "my" drawer.
I'm cleaning our house. I take it slow, and rince, move things and clean. So its nice to "be allowed" to have chaos in one place.
So long!

2 kommentarer:

Little Rascal sa...

That's a really good idea!

Lady Thirty sa...

smarta du :)

kramelikram