Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, februari 18, 2009

Hello Dolly!

Som ni vet är jag lite "insnöad" på gamla amerikanska och svenska filmer/musikaler. EGENTLIGEN är handlingen ganska enkel i musikalerna. Men om man inte tänker och analyserar filmen för mycket, så är det en härlig njutning att bara sitta och titta på de fina färgerna, kläderna och höra de söta sångerna.
Idag tänkte jag tipsa om filmen "Hello, Dolly!" med bl.a Barbra Streisand och Walter Matthau. Filmen är från 1969.
Barbra Streisand är underbar som Dolly Levi, kvinnan "som arrangerar saker....som möbler, blommor och liv". Dolly är en ung änka och professionell äktenskapsmäklare, som har bestämt att hon och traktens handelsman, Horace Vandergaider (Matthau) är perfect för varann.
20 miljoner dollar kostade filmen att göra, och man kan se och höra varje penny. De omgjorda bilarna, affärerna, och staden själv (ska föreställa ca 1900.)
Här sjunger de "hello Dolly!"
Den här filmen rekommenderas att ses, jag blir i alla fall glad av att se den.
Tjingeling!
-----------------------------
I recommend everyone to see "Hello Dolly!"
So long!

3 kommentarer:

Petra Månström sa...

Åh, jag gillar både Dolly och Walter Matthau, så den där måste jag ju se =)

Sandy De Luxe sa...

Jag älskar musikaler. Man blir så glad när de dansar och sjunger. Ibland när jag har tråkigt eller är lite deppig brukar jag föreställa mig att folk jag ser börjar dansa och sjunga.. Hehe, kanske skulle jag inte avslöjat det där.. Kram

Zizzi sa...

Petra: Man blir glad av att se den!

Sandy: Tänk vad underbart livet skulle vara om man då och då brast ut i sång och dans! :-)

Kramar