Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, december 20, 2008

Jul med vänner!

Vi har klätt vår gran. Förlåt att bilden är lite mörk, men jag ville förmedla den mysiga stämningen med julgransljusen och öppna brasan, och det blir inte mysigt när man använder blixt.
Toppstjärnan i guld och glitter.
Min favorit-dekoration är i trä och föreställer en tivoli-karusell. Jag har två stycken.
Det här är en annan favorit"kula" köpt på Åhléns.
"Låtsas" pepparkakor hänger i granen i form av en gubbe, en ren, en gumma.
Lite juldekorationer som johanna har gjort hänger också i granen. Bl.a den här nallen med paket i gips. Jag tror hon gjorde de på lågstadiet.
Vi har skapat en tradition - utan att märka det. Sen några år tillbaka har vi bjudit hem vänner på en liten vän-jul. Då vi njuter av varandras sällskap och äter lite julbord och dricker glögg. Jag tror att det är fjärde året i rad vi har en sån fest. Ikväll ska vi ha våran vän-jul. Så idag är det städning och dukning och piffning på schemat.
Tjingeling!
----------------------
Our christmas tree (sorry for dark picture, but I want to show you how cozy it is, and I don't think its very cosy with all the lights in the room on)
We've created a tradition - without knowing it. Since a couple of years back we have invited friends over for a small friends-christmas. When we enjoy eachothers company and eat christmas-food and drink mulled wine. I think this year is the fourth year in a row we throw a party like this. Tonight is our friend-christmas. So today is cleaning, setting the table and final touches on the schedule.
So long!

7 kommentarer:

Perny sa...

Den där vänjulen har vi missat varje år:( hoppas vi inte har så fullt upp nästa år så vi kan slippa tacka nej då för det låter jättemysigt.

Kramar på er och ha så mysigt i kväll.

Petra Månström sa...

Mysigt med vänjul, vill jag också fira =)

Lady Thirty sa...

hoppas att ni får riktigt trevligt och hoppas att vi kan komma nästa år :)

kramelikram

Maria sa...

Hej Zizzi!
Jag tycker också att den där lilla karusellen är toppenfin.
Snygga julkort du gjort nedan. Blir mäktigt med så många på en gång.

Zizzi sa...

Perny: Vi hoppas också att ni kan komma nästa år!

Petra: Det är mysigt, men i år blev det lite kortare vänjul pga en bebis som var jättetrött och jack som var lite trött senare. Men det var jättekul i alla fall.

Lady thirty: Det hoppas vi också att ni kan!

Maria: Visst är den fin? Tack!

Kramar

Anonym sa...

Tack för en underbar kväll. Det är en så mysig inledning på julledigheten att träffas hemma hos er och äta gott och umgås. Jag älskar julstämningen du har skapat där man hela tiden upptäcker något nytt när man ser sig omkring. Och inte minst så älskar jag elden i den öppna spisen. Tack för den fina julklappen. Många kramar Ankan och barnen.

Zizzi sa...

Ankan: Tack för den mysiga kvällen och den fina julklappen som lyser så mysigt!
Kram cissi