Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, november 05, 2008

Jul

Dessa fina "Angel of the north" har jag beställt från Susanne. Titta gärna in på hennes sida, hon gör fina smycken!

Min jul går i rött/guld/vitt och grönt. Dessa änglar som jag beställt ska jag sätta ett smalt band i och hänga i julgranen, eller längs gardinstången jag har inte riktigt bestämt mig än, ni får se sen när det är dags att julpynta.
Jag blir nostalgisk av jul och den känsla jag har kring jul. Vi har en "disney-gran" med ljusslinga med olikfärgade ljus. Jag tycker om lite ovanliga julgransdekorationer, som jag blandar ut med "vanliga" runda julkulor och tjockt, guldglitter.
Det jag söker efter denna jul är lite mer julpynt till köket. dvs servetter och handdukar och grytlappar, m.m. Det har jag lite lite av.
Jag tycker om att tända mycket ljus omkring mig, men har ännu inte hittat det "rätta" julpyntet för vår öppna spis.
Jag vill också hitta nånting att ha alla julkort på, så man ser de. Jag har förrut ställt upp alla på öppna spisen, men nu vill jag hitta en ställning, eller nån annan display som visar upp våra julkort.
Och i år måste jag köpa lite julpynt till Jacks rum, eftersom det är hans första jul som han firar. Det verkar bli mycket "måsten" men jag ÄLSKAR julen och allt som hör till, så det är roliga måsten!
Jag tittar mycket på amerikanska julfilmer, och tycker om deras utsmyckningar inne och ute i husen. Jag har ännu inte sett den amerikanska filmen "Livet är underbart/It's a wonderful life" med James Stewart, men ska försöka se om nån av filmkanalerna visar den kring jul.
Jag tycker om julpynt som glittrar, eller som ger mysbelysning. Roliga pepparkaksformar och juligt porslin.
Glöm inte tävlingen! Det är bara 3 dagar kvar! Klicka på länken eller på bilden vid mina sidoelement!
Tjingeling!
----------------------------------------------
My christmas is in red/gold/white and green.
I get nostalgic when its christmas and I get the christmas-feeling. We have a "disney-tree" with different coloured candles in. I like unusual christmas-tree-decorations, which I mix with "ordinary", round tree-decorations and thick, gold-glitter.
This christmas I'm looking for some more decorations for the kitchen, like napkins, towels and pot-holders. I love to lit candles, but haven't found the "proper" decorations for our fire-place.
I also want to find a kind of display for our christmas-cards.
And this christmas I want to buy some decorations for Jacks room, because its his first christmas ever.
I like decorations that glitters, or gives the "cozy" mood. Funny gingerbread-cutouts and christmas-porcelain.
So long!

5 kommentarer:

Petra Månström sa...

Åh, så söta! Perfekt julpynt för mig som inte vill ha rött pynt =)

Lady Thirty sa...

vilka fina!
jag längtar verkligen tills jag får dyka ner bland vårt julpynt :)

kramelikram

Sara sa...

Vilka fina änglar =) Vad jag förstår efter att ha läst ditt inlägg så är du lika jultokig som min mamma :D Man kan inte gå in i en affär som säljer någon form av julpynt för då får man vara där i timmar! Jag hoppas att det är mer än bra med er alla! <3 Kramar Sara

Lady Thirty sa...

så tjusig din nya banner är :)
lovely!

kramkram

Zizzi sa...

Petra: ja, änglarna är söta!

lady thirty: Jag längtar också till att få sätta på en bra julskiva och dyka ner bland allt pynt. Ska förbi åhléns pyntavdelning på onsdag och kolla efter nåt nytt också. Jag tyckte att det var dags för en mer julig banner ;-)

sara: Ja, fast jag är lite planerande när det gäller julpynt. Jag letar efter speciella saker, och ser rätt snabbt om de finns eller inte. Hoppas allt är bra med dig också!

Kramar till er alla!