Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, oktober 10, 2008

"Mamma Mia"

I onsdags var jag och Jack på barnvagnsbio och såg "mamma mia". Jag kan nog säga att jag hade lite för höga förväntningar på filmen. Men att jag verkligen rekommenderar den! Jag hade en mysig stämning hela dagen efter filmen. Jack tyckte att det var så spännande med bio! Han var lugn och tyst. De som höll upp filmen tycker jag var Colin Firth, Stellan Skarsgård och Pierce Brosnan. Jag har aldrig varit på barnvagnsbio förr, men kommer absolut att gå igen. Såhär går det till:
Vi fick ta in barnvagnarna och ställa de framme på en rad vid scenen. Sen satt vi och tittade. Efter ungefär halva filmen var det paus i 15 minuter. Då fick man betala 15 kronor och fick då kaffe, kaka, fruktpuré till barnen, gröt till barnen, säkerhetslina till barnvagnen (om man ska spänna fast den), en lång sked, tvättservetter och en olivtvål samt broschyrer om tips på mellanmål osv. Det tycker jag var lite lyxigt! Att få så många saker för 15 kronor!
Vad kan man förvänta sig på en barnvagnsbio? Att bebisar och mindre barn låter lite. Men det har jag inga problem att blockera, när andra barn låter, att det är lite liv och rörelse i salongen, att nån går fram till sin barnvagn och byter en blöja och att ljudet till filmen är mycket lägre än vanligt. Men inget av det var nåt som störde! Jag tyckte att det var mysigt och det verkar Jack tycka också! När vi kom ut ur salongen var han på bushumör och gömde sig i sin mössa hela tiden och skrattade. Vilket jag tar som ett tecken att han tyckte det var kul också. På bussen hem somnade han och när vi kom hem la jag honom i hans säng, där han sov i två timmar.
Tjingeling!
------------------------------------------------
Me and Jack went to a "stroller-cinema" and saw "Mamma Mia". I had too high expectations. But I really recommend it! I had a nice feeling the entire day. Jack thought it was exciting with the cinema! He was calm and quiet. Those who "made " the movie was Colin Firth, Stellan Skarsgård and Pierce Brosnan. They were very good! I've never been to a "stroller-cinema" before, but I will go again. This is how it is:
We could take our strollers with us, and put them in a line in the front of the salon. After half the movie was shown it was an intermission. You could pay 15 SEk and got a coffee, a cookie, fruit-purée and oatmeal for the children, and a long spoon, a olive-soap and a pack of wipes.
What to expect at a "stroller-cinema"? That babies and smaller children makes sounds, that it is a little bit of movement in the salon, that someone change a diaper in her stroller, and that the sound of the movie was much lower than usual. But nothing disturbing happened. I thought it was cozy and I think Jack liked it too. On the bus home he fell asleep and when we got home I carried him to his bed, where he slept for two hours.
Toodeloo!

7 kommentarer:

Lady Thirty sa...

lät som en kanondag! såååå söt han är i biostolen...
jag tycker att det är jättebra att det finns barnvagnsbio, en kul grej för mammor & bebisar :)
men vilket lyxfika (!) för 15:-...

kramelikram

vintageretroprinsessa sa...

ÅHHH ser att vi har kids i nästan samma ålder spännande

mvh j

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

SÅ bra med barnvagnsbio! Jack såg ut att ha gillat filmen! Så söt han är!
Kram
Marie

Useful Art sa...

Hejsan!

Vad kul att du fick lite inspiration, tror ni kommer få det jättefint, du får väl visa upp det på bloggen sen :)

Trevlig helg!
/Sara

Therese ~ Fjellrosa sa...

Hei. Så koselig å se at du likte gaven fra gavealongen :) Jeg håpet i hvertfall at jeg fant noe som passet deg og stilen din. Så flott at det gjorde det :) Og ja, den teen er utrolig god. Den er favoritten min og har vært det i mange år nå. Så da må jeg jo gi den bort så ofte jeg får sjansen ;)

Håper du får en flott kveld Zizzi.

Rosa Hemmet sa...

Vilken gullunge :) Det var nog en riktigt bra dag av din läsning att dömma! Mamma Mia var en riktigt mysig film må jag säga, man blev ju tokkär av den! Ha en trevlig helg bruden :)

Maria sa...

Mysigt med bebben på bio!
Jag hade också mysig känsla hela dagen efter Mamma Mia filmen, gillade den skarpt! Men förstår att förväntningarna kan vara lite uppblåsta eftersom den är så enormt prisad!