Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, oktober 08, 2008

Beatrix Potter

Saknar ni liksom jag att TV inte visar "Tales of Beatrix Potter" med kungliga baletten på tv kring jul? Jag förstår inte varför de inte visar den...eller är det nåt jag har missat? För ett tag sedan köpte jag i alla fall den på dvd, och den ska vara oöppnad tills jul! Sen ska jag se den i mellandagarna tillsammans med Jack. Hoppas han tycker om den lika mycket som jag gör! Liksom Elsa Beskows teckningar älskar jag Beatrix Potters teckningar. Visste ni att hon i början ville ha bilderna i svart/vitt, för att det inte skulle bli så dyrt att ge ut den, för hon var bestämd vad gäller storleken på boken och priset den skulle säljas för!
Jag köpte också filmen "Miss Potter" som handlar om hennes liv. Den är från 2006 med Renée Zellwegger som författarinnan själv, Ewan McGregor som hennes förläggare och Emily Watson som Ewans syster.
Såhär står det på baksidan:
Beatrix Potter är en ogift 30-årig kvinna i en tid så kvinnans främsta uppgift är att gifta sig förnämt och veta sin plats. Ingen, framförallt inte Beatrix familj, kan förstå att hon hellre vill rita och författa små berättelser om djur.
Och helt tokigt går det när hon möter den oerfarne förläggaren Norman Wayne. Han förälskar sig hals över huvud i både Beatrix och i hennes unika sagor. Och han ställer Beatrix inför ett omöjligt uppdrag - hon måste frigöra sig från sin krävande familj.
Veckans filmtips absolut!
Glöm inte att det bara är 7 dagar kvar att tävla!
Tjingeling!
---------------------------------------
Two wonderful films about Beatrix Potters animals and life!
Toodeloo!

6 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Tjo! Nu fick jag en helt ny vetskap, hade knappt hört talas om kvinnan innan *Oooups* Blevväldans intresserad dock. Hennes bilder är underbara och de känns igen! ha det fint:)

Cupcakes & Hoyas sa...

Beatrix tecknade djur är så söta, riktiga små sagodjur! :)
Nu måste jag ju bara vara med i din tävling, vill inte chansen att vinna något av dom fina sakerna!
KRAM Ylva

Cupcakes & Hoyas sa...

Hmmm...vill inte missa chansen att vinna skulle det ju vara. =)

Poppins sa...

Jag har inte heller sett Potter-baletten de senaste åren. Det hade varit roligt att se de små söta vännerna igen.
Filmen om hennes liv verkar intressant, den tror jag att jag ska hyra.
Tack för tipset!

Zizzi sa...

Rosa hemmet: Du känner säkert igen hennes bilder från när du var liten. Även om du inte ägde nån bok eller tavla av henne, så finns de ju överallt på barnavdelningar.

Cupcakes & Hoyas: Visst är de söta?!? Kul att du vill vara med i min tävling! Och kul att höra från dig igen!

Poppins: Ja, filmen är jättebra! Så jag tycker absolut att du ska hyra den!

Kramar till er alla!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

När Tobbe var bebis hade jag massa fina bilder med hennes motiv i små ramar på hans rum! Älskar dem:)
Även ett och annat bebisklädesplagg hade motiv av hennes figurer!

Filmen gick på nån av TV 1000 kanalerna för någon dag sen..men jag lyckades missa förståss:(

Susanne