Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, september 27, 2008

Vintage och nytt!

Jag kom lite tidigt till T-centralen där jag skulle möta Maria. Så jag slog mig ner med en kaffe och väntade på henne tillsammans med Jack som somnade.
När Maria kom hade hon med sig ett paket till mig! Varför? För att hon är en go tjej som älskar överraskningar precis som jag! Vad glad jag blev!
Paketet innehöll en Monki-tygpåse. Nu har jag alltid en shoppingbag jag kan ha med mig och stoppa alla småpåsar som det brukar bli i!
Paketet innehöll också en kalender från Monki! Vad glad jag blev! Jag älskar kalendrar!
Vi startade vår shoppingtur och gick längs med Drottninggatan. Vi började på KRABAT, där jag köpte en blå plåtrobot till Jack i julklapp. Så nu har jag köpt 6 julklappar. Det känns bra att ha börjat, så man inte gör av med alla sina pengar i december. Vi gick vidare in på sveavägen och SPITI. Sen vidare till Tegnérgatan och SYSTER LYCKLIG. De har börjat prata juldekorationer där, jag längtar tills man kan gå dit och titta på julsaker!
Efter SYSTER LYCKLIG gick vi till PANINI där vi åt sallad och skrattade som tokar!
Sen åkte vi till Fridhemsplan där vi gick till DRÖMHUSET och där hittade jag mattsvart presentsnöre, 50 meter och en ställning för 4 kort.
Efter mycket om och men och förfrågning efter vägen till Enskilda Galleriet, hittade vi så till Vintagemässan. Det var kul att se alla vars bloggar man läser. Shemind var där, likaså ragdollannelie och Reggie & friends. Och många fler utställare.

Jag köpte två tidningar på vintagemässan. De är såååå roliga att läsa. Speciellt brevväns-annonserna, som jag kommer att återkomma till vid senare tillfälle! Visst är tidningarna fina! Man blir glad bara av att se de!
Sen gick vi till NK, där vi tog en smoothie. JÄTTEGOD! Jag kan verkligen rekommendera Blueberry! De gör jättegoda smoothies och stora! Jag orkade inte hela min.
Efter mässan gick vi till gallerian och sedan vidare till LAGERHAUS.
På Lagerhaus köpte jag detta lilla block som ser ut som en väska.
Jag köpte också en svart geisha som fick ersätta tre inramade små tavlor jag hade i sovrumsfönstret. (Ser ni att jag lärt mig att ersätta saker med andra saker :-) Visst är hon fin?! Finns i vitt, svart eller rosa.
Ni kanske vet vid det här laget att jag brukar ha jättekul tillsammans med Maria, det känns så skönt att gå på stan med henne. Det spelar ingen roll vilket humör vi är på, vi kan alltid vara oss själva i varandras sällskap, och det är så skönt!
Tjingeling!
--------------------------------------
Yesterdays shopping!
Toodeloo!

1 kommentar:

Lady Thirty sa...

ja du, vilken dag vi hade!
lika kul som alltid :) även om jag var en riktig trötter...jag slocknade vid 21.30.
vad glad jag blir att du gillade min lilla överraskning :) blir lite sugen på att skaffa en sån där påse till mig själv också, men jag lär rensa lite bland alla tygpåsar och väskor först :D
hoppas att vi kan ses snart igen!

kramelikram & tack för att du är en så snäll och förstående vän!