Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, augusti 07, 2008

Spaceinvaders!

Lovely day! Som vanligt i Uppsala tillsammans med Jack och Maria. Jag handlade det jag kom för att handla: Ett par mysbyxor (98:- på H&M!!!! billigt tycker jag!) och ett par jeans (också från H&M). Utöver det shoppade jag en..... ......Monki t-shirt som jag föll för direkt. De har så sköna plagg på Monki tycker jag. Sköna material!
Jag köpte också den här t-shirten på Vero Moda som jag snabbt fick veta av min bror föreställde det klassiska dataspelet "Spaceinvaders" från 70-talet. Den kostade 80:-.
Sen köpte jag två nagellack till "Tropique" som kanske är lite mer vår/sommar nagellack, men jag tycker att det kommer passa i vinter också. Och "Marine Blue" som skiftar lite i lila/metallic, vilket inte riktigt framkommer på bilden tycker jag.
Det är alltid extra roligt att shoppa med Maria, för jag hittar plagg som jag aldrig annars hittar när jag går ensam. Maria känner min stil och hon kan komma fram till mig och visa nånting och säga "Det här är du" och så faller jag för den. Lite som en personal-shopper. Maria hittade också mycket fint som var "hon", men hon hade gett sig själv shopping-förbud den här månaden, men gjorde upp en lista på vad hon ska köpa senare, med en massa URSNYGGA kläder! Jag gillar hennes stil som bara den!
Självklart fikade vi också, men det verkade som att alla människor som kommit till Uppsala som turister och för reggae-festivalen hade ätit upp alla bakverk, så det fanns inte så mycket att välja på. Men vi hade trevligt i alla fall. På H&M såg jag en mamma till en gammal klasskompis till mig, men jag reagerade för sent, så jag hann inte hälsa.
När mamma slutat jobba mötte hon upp oss och vi åkte hem till mamma och pappa. På bussen mötte vi mamman till min gamla klasskompis också, nu hade vi tid att hälsa. Hon hade också reagerat på mig på H&M, men tänkt att jag var Maria Wetterstrand (Miljöpartiets språkrör) och undrat vad hon gjorde i Uppsala. Väl hemma hos mamma och pappa fick vi champagne. (Jag fick alkoholfri cider). Vi hade köpt en mandolin till mamma (nej, inte musikinstrumentet, utan en hushållsapparat som skivar grönsaker) och en nagelpolerare och ett nagellack. Hon brukar nästan bara använda rött nagellack, så jag valde ett röd/brunt nagellack med hjälp av Maria.
Tjingeling!
Lovely day yesterday in Uppsala with Jack and Maria. I bought what I came there to buy; a pair of sweat-trousers and a pair of jeans. And I also bought the to t-shirts on the pictures and the two nailpolish also in the pictures. I love shopping with Maria, because she knows my style and I always find clothes that I don't find when I shop alone. She can come to me with a top or a skirt and say "This is you" and I love it! Like a personal-shopper. Maria also found some GEORGEOUS clothes. I like her style!
We also went for coffee (not her, she doesn't drink coffee) and paistries.
When mom quit working for the day she met us and we took the bus to her and dad. There we got champagne (I got cider with no alcohol). We gave my mother presents; One mandoline (not the musical-instrument, but a slicer, that slices vegetables.) And also a nailpolish (red/brown) and file for the nails.

5 kommentarer:

Lady Thirty sa...

hihi!
ja det var skoj i vanlig ordning!
kul att du gillar min stil (jag gillar din med :) )
jag längtar redan till nästa gång vi ses och då ska jag shoppa loss också (har nästan drömt om flera av grejjerna jag såg...)

vad roligt att hon trodde att du var Maria Wetterstrand :D

kramelikram

Maria sa...

Åh kul med shopping. Tycker det verkar som H&M har mkt snyggt nu till hösten. Jag vill shoppa!!! Snygga lack du hittat :)

Ha en bra dag!

Kram.

Perny sa...

Ååååh, den där space invaders tröjjan skulle jag ha velat sett innan makens födelsedag, han hade verkligen gillat den :) får jag väl leta upp och ge som sen födelsedagspresent

vallmovild sa...

den där översta monki t-shirten var supersöt. giller egentligen inte tröjor med tryck men den skulle jag definitivt kunna tänka mig att köpa!

Lisa sa...

Älskar space invader tröjan! as snygg!