Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, augusti 13, 2008

Hemma hos SATC-tjejerna!

Tänkte ge er en "guidad tur" hemma hos Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda. Nu när jag har fått låna alla avsnitt av serien från Maria och sett de första två säsongerna. Carries sovrum: De tre svart/vita fotografierna över hennes säng är botaniska bilder av Harriet Zucker. "Carrie har ett öga för stil - och vi tyckte att hon skulle gilla dessa eftersom de är grafiska", säger Conway, inredaren för serien. "Vi tyckte också om idén att dessa bilder skulle hänga i en New York-lägenhet - de är som en trädgård inomhus.

Sängkläderna är designade av Calvin Klein. "Det är enkelt men elegant i nyanserna lila och lavendel. Vi tyckte det var sofistikerat, men bekvämt."

Bänken framför sängen, De två lamporna och de blå glasvaserna på hyllan är från loppmarknader.
Carries Vardagsrum: Datorn är av märket Apple Powerbook G3.
Carries hall: En femininin med rockig illustration föreställande en parfym-flaska av Chesley McLaren står på bordet. "Det är en underbar fransk parfym-flaska med små rosa handskar som håller i den", säger Conway, "Den är gjort i samma stil som en mode-illustration, vilket Carrie skulle älska!"
Tidningar är Carries bibel. Hon har Elle, W, The New Yorker, Vanity Fair och den Australiska och Brittiska Vogue ordnade i bokhyllan.
Samanthas sovrum: Det röda satin överkastet är från Donna Karan. Det stora orientaliska skåpet är ett auktionsfynd.
Samanthas kök: Champagneglas från Orrefors (!), som nog är det enda hon använder i köket.
Charlottes arbetsrum: Gardinerna i hennes arbetsrum är i satin som är ostron-färgade av Donghia-tyg med små speglar insydda.
Charlottes sovrum: Ovanpå den stora byrån med små lådor har Charlotte en samling med parfym-flaskor "olika dofter, olika former, olika humör".
Mirandas hall: Jag tycker hennes inredningsstil är lite "stel" för min smak, men jag önskar att man hade så här lite saker i hallen! Stilrent!
Vill ni se fler foton från deras olika lägenheter klicka här!
sen kan ni klicka er vidare till allas lägenheter. Och läsa mer om de.
Tjingeling!
Today I give you a guided tour in Carries, Samanthas, Charlottes and Mirandas apartments. If you want to read it in english press here!
Todeloo

1 kommentar:

Lady Thirty sa...

jag skulle nog välja Carries lägenhet :)

kramkram