Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, juli 05, 2008

Jacks första skansen-besök!

Idag kom mamma och pappa till Stockholm. Mamma ville bjuda oss på Jacks första skansenbesök. Vi hade jättetur med vädret! Och gick hela vägen från t-centralen till skansen, medans vi åt på varsin mjukglass. Väl framme gick vi till de nordiska djuren och lill-skansen först. Vargarna, Lokatterna och Järvarna höll sig som vanligt borta. Vi såg inte en enda, det var nog lite för varmt... Såhär nära en älg har jag aldrig varit. Både mamma och Johanna klappade den. Jack höll i stängslet och tittade på.
Små ank-ungar. De var lite för små för att Jack skulle fastna och titta på de, han tittade på burnätet istället. Jag tror att han var lite förundrad över att vi tagit honom till ett ställe med olika burnät att titta på och alla dessa träd, men de stora djuren fångade hans uppmärksamhet.
Jag var bara tvungen att ta kort på flamingosarna. De är så eleganta!
Babianerna på apberget. Mitt emot apberget fanns en inhängnad där elefanterna var förrut, när jag var liten. Jag kommer så väl ihåg det och att det luktade väldigt starkt om de. Numera har de inte elefanter på skansen, undrar lite var de är numera...
Efter skansen-besöket satte vi oss och åt på en restaurang; lammfärsbiffar MUMS! Mamma och pappa åt fisk. Jack fick passande nog djungel-dessert.
Sen tog vi färjan över från djurgården till gamla stan och gick till t-centralen, där vi skildes åt för dagen och åkte hem.
Kul dag!

2 kommentarer:

Lady Thirty sa...

vilken härlig dag ni verkar ha haft!
förstår att du inte kunde låta bli att ta kort på flamingosarna ;)

kramelikram

Maria sa...

Oj det var länge sen man var på skansen :)

Jaa var verkligen svårt att få tag på men nu är det mitt. Mitt jobb gör att jag inte kan ha långa naglar, lite tråkigt men korta fungerar oxå bara man ser till att ha fin form på dem :)

ha en skön söndag!