Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, juni 19, 2008

Grease!

Igår såg jag filmen "Grease" för jag vet inte vilken gång i ordningen.... Och jag började undra vad skådespelarna gjort sen dess. Den 25 september i år är det 30 år sedan filmen hade premiär på Sergel-teatern i stockholm. Så om ni också är intresserade av vad de haft för sig läs vidare: John Travolta - Danny Zuko: var 24 år när filmen spelades in. Sen dess har man sett honom i otaliga filmer som "Face off", "Wild Hogs" och "Hairspray". I april nästa år har hans nya film "Old Dogs" med bla Robin Williams premiär i USA. Han håller också på att spela in två nya filmer "The raking of Pelham 123" och den animerade filmen "Quantum quest: a cassini space oddyssey" där han gör en röst.
Olivia Newton-John-Sandy Olsen: Hon var 30 år när filmen spelades in. Senast man kunde se henne var i ett avsnitt av "Lost" 2008 i USA. Annars har hon mest gjort konserter och sountracks.
T-Birds
Vad har hänt med Kenickie, Putzie, Doody och Sonny?
Jeff Conway-Kenickie: han var 28 när filmen spelades in. Sen dess har han bl a varit med i 4 avsnitt av "Murder she wrote". I år har han två filmer som har premiär i USA; "Sin-jin Smith" en skräckfilm med bla Jenna Jameson (gamla porrskådisen) och i november har "Elf Academy" premiär, som är en Komedy-Fantasy film. Just nu kan man se honom på kanal 5 på "Celebrity Rehab with dr Drew" där han i avsnittet igår höll på att ge upp.
Barry Peal-Doody: han var 28 år när filmen spelades in. Sen dess har har varit med i ett avsnitt av "Bh 90210", "Falcon Crest" och "Baywatch" Senast man såg honom var i ett avsnitt av "Criminal Minds" 2008 i USA.
Kelly Ward - Putzie: han var 22 år när filmen spelades in. Efter det har man sett honom i ett avsnitt av "MASH" och 1983 i "Magnum P.I"
Michael Tucci - Sonny (hittade ingen bra bild på honom) Han var 32 år när filmen spelades in. Sen dess har man sett honom i ett avsnitt i "Love Boat", "MacGyver", 83 avsnitt av "Diagnos-Mord" mellan 1993-1997 och i filmen "Blow" där han spelade Dr Bay.
Pink Ladies
Vad hände då med Frenchy, Jan, Rizza och Marty?
Stockard Channing - Betty Rizzo: Hon var 34 år när filmen spelades in. Efter det har vi bl a sett henne i filmerna "Fd fruars klubb", "Must love dogs" och i serien "The west wing"
Didi Conn-Frenchy: Hon var 27 när filmen spelades in. Vi har sett henne som gästspelare i "Gänget och Jag", "Cagney & Lacey" och som sjuksköterska i "Law & Order: special victims unit". Hon dök också upp i filmen "Grease 2". 2001 gick hon ut med ett "statement" att hon höll på att skriva ett manus till "Grease 3" som skulle bli tv-film. Den skulle handla om vad som hänt på 20 år med rollkaraktärerna. Manuset var då inte färdigt, men hon sa att den skulle handla om barnen till originalmedlemmarna.
Dinah Manoff- Marty Maraschino: Hon var 20 år när filmen spelades in. Hon har sedan dess gästspelat i "Mork & Mindy", "Cagney & Lacey", "Murder she wrote", och "Cybill". 1978 var hon dessutom med i 16 avnitt av "Soap" (tror att det är "Lödder").
Snart kan man se henne i filmen "Bart got a room" som hade premiär i USA i april i år med bl a William H Macy.
Jamie Donnelly - Jan: Hon var 31 år när filmen spelades in. Man kommer snart att se henne som servitris i drama-komedin "The adventures of Beatle Boyin.
Ja, det verkar som att de är populära att ha som gästskådespelare i olika tv-serier. De har även gjort många tv-filmer, och b-filmer och teater, som vi inte har hört talas om här i sverige. Så därför har jag kortat ner deras cv VÄLDIGT mycket!
Tjingeling
The 25th of september it was 30 years ago that the movie "Grease" had its premiere in Stockholm. I was watching the movie yesterday and wondered what happend to all the cast members. So today I'm writing about that.
Toodeloo

1 kommentar:

Pixi sa...

Ja det var ju intressant !! Glad midsommar önskar jag dej! =)