Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, maj 27, 2008

Nya inneboende i trädgården!

Det blir ett andra inlägg idag. För idag har vi suttit ute i det fina vädret! Jag, Jack och Zorro. Det har flyttat in några inneboende i vår trädgård. Först har den här gåsen flyttat in till en av balkonglådorna (heter det så, även om de hänger på en uteplats?) Han är så söt. Han heter Nils, efter Nils Poppe, eftersom jag tänker på Skåne när jag ser honom.
Grodan Bert (Karlsson) har fått flyttat ut till trappen bland blomsterprakten. Jag väntar på att grek-blomman ska växa till sig.....den som väntar på nåt gott.....Flamingon fick bo vid palmen, som tyvärr har dött. Vi ska kapa av den och se om den växer till sig. Han heter Ingo.
De här tagetesen sådda jag som frö i mars, och nu har de slagit ut. De är så fina, lite solsken!
Nu ska jag fortsätta äta geléhallon ur min nya skål och titta på dåliga såpor med Jack, eftersom han tyckte att det var lite för varmt att sitta ute i vagnen. Hoppas ni andra njuter av solskenet!

1 kommentar:

Anonym sa...

vad trevligt med så fina inneboende :)och vad smaskigt med gelehallon...skålen blev genast ännu tjusigare ;)

Ingen butik tycks ha de där dynorna jag är på jakt efter...suck.

Ja ja Kramisar från Maria