Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, maj 12, 2008

Jag - en Desperat Hemmafru - men vilken?

Jag tillhör de som sitter bänkad framför Tv:n varje tisdag och tittar på "Desperate Housewifes". Jag tror att de fem huvudkaraktärerna i alla fall har ett drag som varje människa har i sig. Eller går igenom nåt som nån har gått igenom nån gång i sitt liv. Så, vilken Desperat Hemmafru är jag mest lik?
Gabrielle Solis - Nej, jag har aldrig varit otrogen. Men hon och jag älskar shopping, båda två. Även om jag inte kan handla lika mycket som hon. Hon är snäll innerst inne. Jag är oftast snäll, om jag får säga det själv. Jag skulle önska att jag orkar ut på de joggingturer hon gör, men inte....
Edie Britt - Hon är ganska sårbar, har man fått se de senaste avsnitten, och det tror jag alla är, hur starka de än är utåt. Jag har också "tagit över" en gift man (fast de låg i skilsmässa då). Annars är vi nog inte så lika.
Lynnette Scavo - Vi är båda mammor, och jag kan känna hennes stress och frustration ibland. Nu ligger mitt barn mest och sover, eller äter, men Johnnys barn är ju lite äldre. Vi är en stor familj (4 barn ibland) vilket jag kan känna igen i Scavos familj. Hon ställer upp för de hon tycker om, och det gör jag också.
Susan Mayer - Ett tag tyckte jag att hon var lite för mycket, men nu har hon lugnat ner sig lite, vilket jag tycker är bra. Vi är båda kreativa, vilket man inte sett henne vara på länge. Men förr satt hon och målade och skrev mycket. Hon är lite klantig, vilket jag också kan vara. Hon älskar sin man SÅ mycket, vilket jag också gör.
Bree Hodge - Jag har nog blivit mer och mer lik henne. Inte lika "uptight", där är jag nog mer lik Susan, men jag har börjat baka, städa och vill att det ska vara fint och rent hemma hos mig. Jag har även börjat fundera på vad jag kan baka och ge bort, som hon gör. Hon gör också det där "lilla extra" för människor hon känner. Som tex när hon höll på att posta julkort. Så la hon i julkortet i ett kuvert och i kuvertet la hon lite paljetter, och glitter "det där lilla extra" alltså. Det är nåt som jag skulle kunna göra.

Vilken är jag mest lik då? Bäst att göra testet som finns!
Nu har jag gjort testet: "Cecilia is Susan Mayer""You always mean well, but somehow things don't always work out as you'd planned. It doesn't matter. You take your tumbles with good grace and always come up smiling. But try to remember you're the grown-up in your family".

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag skrattade så att jag nästan dog...jag har gjort testet...jag är en Bree! Ha ha! Kontrollfreak och rödhårig okej då :) Lite stämde ju, men hallå! Ha ha! Det var kul att ha gjort det.

Kram
Bree tidigare känd som Lady Thirty :)