Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, maj 22, 2008

Inside the Actors StudioEtt av mina absoluta favoritprogram är "Inside the actor studio" med James Lipton. Han har skrivit boken ovanför, som jag önskar mig! Den går på kanal 9, Star och Canal+. Mina favoritprogram har varit med Paul Newman, Elton John, Barbra Streisand, Liza Minnelli, Michael J Fox, Tom Hanks mfl. Jag har ännu inte sett programmet som Jack Lemmon och Johnny Depp är med på, men jag letar efter de programmen.

Programmet är så bra för att James Lipton får folk att göra saker de inte normalt gör. Han fick Tom Hanks att säga "Life is like a box of chocolate". Toms kommentar efter det var att det var som att få Robert De Niro att säga "Are you talking to me?"

Det intressanta med James Liptons intervjuer är att han är SÅ väl förberedd! Han har sökt upp fakta som även personen det handlar om glömt. Han är inte heller rädd att prata om knarkberoende eller andra känsliga saker, och alla gäster blir så avslappnade och pratar om precis ALLT.

Han slutar varje intervju med frågeformuläret som utvecklats av Bernard Pivot och efter det får publiken/eleverna ställa lite frågor till gästen. Så jag tänkte i sann James Lipton-anda svara på Bernard Pivots frågor:

What is your favorite word? Kärlek

What is your least favorite word? Lögn

What noice or sound do you love? Fågelkvitter en tidig morgon

What noice or sound do you hate? Åskan

What other profession than yours would you like to attempt? Skådespelare

What other profession than yours would you not like to attempt? Fängelsevakt

What turns you on? Skratt och humor

What turns you off? Gräl och skrik

Whats your favorite curse-word? Helvete (för man kan säga det på så olika sätt)

If heaven exists what would you like to hear God say when you arrive at the pearlygates? Här är manuset, repetitionen börjar kl 12 imorgon.

1 kommentar:

Radhusdrömmar sa...

Hej!
Du har vunnit andra pris hos mig...ett par örhängen.
Maila mig din adress på:
johanna1974@hotmail.com

så kommer ett paket med posten.

Kram Johanna