Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, maj 26, 2008

Firande av mig och vinnarna i tävlingen!

Först och främst: Tusen tack för alla gratulationer! Hoppas alla har haft en lika mysig helg som jag! Helgen började med att jag fick ett kort i brevlådan, från mina svärföräldrar och barnens kusin;


Plus att jag fick 450 kronor att handla vad jag vill för! "Sweet!" som min vän brukar säga! Då fick jag ju lite extra shoppingpengar tills att min bästa vän Maria skulle komma till Stockholm. Hon anlände huvudstaden på lördagen och vi gick runt i en MASSA affärer! Och som vanligt när vi umgås med varandra, blev det mycket skratt och prat. Detta fick följa med hem:

Från Lagerhaus köpte jag två pippifåglar, 4 kökshanddukar; 2 ljusblå/turkosa och 2 med retromönster. Jag köpte också servetter.

Fåglarna är små skålar som jag ställa i sovrumsfönstret och ha lite smycken i, tror jag. De fanns även i grönt.

Ett svart linne med en prickig rosett från H&M som jag älskar! Linnet alltså....

Ett grått linne med spets.

En svart klänning, som jag är lite osäker på. Jag ska prova den en gång till och om jag inte är nöjd ska jag byta den mot en blommig klänning jag såg.

En blommig kinainspirerad top. Det här blev faktiskt snabbt en favorit! Jag hade på mig den på min födelsedag. Det syns inte så bra på bilden, men den är full med pastellblå/pastellrosa och milt gula blommor!

Maria köpte också en massa kläder och dessa ursöta hårband! Men den här tjejen passar ju med alla sorters håraccessoirer! Tänk om en annan gjorde det också....

Min morsdags-bukett som jag fick av Jack. Fast han hade skickat sin pappa att köpa den.

Maria hade gjort ett jättefint kort till mig! Det är jag på framsidan! Jag har mina rosettörhängen och mina blå blommor i håret.

Maria hade gjort världens finaste örhängen till mig också! Föreställande Audrey Hepburn. Jag kommer att känna mig extra fin när jag har de på mig, men då får inte Jack vara i närheten, för han har börjat ta tag och slita i saker, som Maria upptäckte med sitt hår. :-)

Det här fick jag också av maria! Hon har målat disktrasorna själv! Skålen ska jag fylla med sockrade geléhjärtan! Värmeljuset ser ju såååå gott ut att man vill äta upp det. Det luktar mysigt också. Jag fick en liten skål i form av en cupcake också!

Jag fick en massa underbara presenter av Maria! Denna kökshandduk med tårtor på, som passade jättebra med de övriga jag hade köpt! Och en bricka med samma muffinsmönster som det är på kakburkarna jag har! I love it!

På kvällen såg vi på melodifestivalen. Jag tyckte att Rysslands var helt okej, där hade Sanna Nielsen gett de en riktig match tror jag! Men charlotte perelli var ju helt underbar och energisk. Sen STUPADE jag i säng!

På söndagen åkte vi till Uppsala och mina föräldrar. Där satt Jack i barn-matstol för första gången. Det var lite ovant för honom, och han tillbringade hela eftermiddagen med att försöka äta upp den.

Av mina föräldrar fick jag Monki-pengar! Visst har de fina presentkort på Monki, jag blev kär i det! Vill nästan inte använda upp det (skojar bara). Vi får skynda oss att ses igen Maria så jag kan handla för mina presentkort! ;-)

Jag fick också två frukostskålar av mina föräldrar till min Iittala-servis som jag håller på att spara ihop.

Och en stavmixer som är kombinerad med en ballongvist och en mini köksmaskin som hackar. Jättebra nu när Jack ska börja äta "riktig" mat om nån månad.

De här örhängena fick jag av min vän Inger.

Presentkort på Lindex fick jag av Johnny och barnen.

Jag hade en riktigt trevlig födelsedag/mors dag, trots nackspärr, som fortfarande sitter i....

NU till tävlingen......

Jag bestämde mig för att dra 4 vinnare eftersom idag är Jack 4 månader och 4 veckor gammal. Så jag bestämde att det var ett tecken.

And the winners are.....:






Maila era adresser till mig på ceched@spray.se , det kommer nog dröja två veckor innan ni har vinsterna. När ni mailar kan ni väl skriva vilken färg ni vill ha på ramen och vilken färg bandet som tavlan hänger i ska vara. Egentligen ville jag att alla skulle få sina önske-tavlor, men jag måste ju begränsa lite. Men det kommer ju en till tävling i början på juni, så jag hoppas att ni som inte vann har tur då!

Kram cissi

5 kommentarer:

Pixi sa...

Vilken fin födelsedag slash mors dag du haft!!Gillade muffins brickan skarpt!!! Må gott!!=)

Anonym sa...

ja du min vän, tack för en supertrevlig helg som bjöd på allt: vänskap, shopping, god mat, fint väder mm mm jag var jättetrött på söndagskvällen och har sovit hur länge som helst idag...Vi hörs och syns snart igen!

Kramar i massor (åsså några pussar till lillskrutten :) )
//Maria

En inredoholic sa...

Ååå vad roligt att vinna.. Kram kära du.. mail är skickat!

Lady Thirty sa...

vad kul att jag vann!!! jihooo! mail är skickat till dig

kramelikram

Anonym sa...

oooh, vad skoj!

jag har skickat ett mail till dig raring. oh.

föresten, vad söta saker den där maria har inhandlat. hon får gärna bli min bästa vän. vart har hon hittar allt fint? var kommer örhängena med rosetter ifrån?

kram!