Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, april 17, 2008

Inspiration!

Jag tänkte "tipsa" om en affär som heter "Rusta". De flesta av er har väl redan varit där ett antal gånger, liksom jag. Men jag planerar att åka dit snart igen, för jag har hittat lite saker därifrån som jag vill ha.
Dessa muggar i pastellfärger till exempel för 10:- styck. Passar väl bra till mitt femtiotalskök?
Denna sittdyna finns i färgerna blå, svart, grön och rosa för 49:- styck. Jag tror inte att den är så tjock som den först ser ut att vara, utan jag tror att det är en "volang" som hänger ner. Jag ska titta lite närmare på den i alla fall.

De här har jag önskat mig av mamma och pappa i födelsedagspresent. Nån av de. Tänkte ha de på uteplatsen. De kostar också 49:- styck.
Rusta har massor av vaxdukar för 49:- styck. Jag ska dit och titta om de har nån som jag vill ha. De kanske är i kitschigaste laget, men de kanske har andra också...
De har också färdigsydda hissgardiner i olika färger för 79:- styck. Men det står tyvärr inte vilka färger. En sån vill jag ha i köket.
Brödrosten finns i beige, grön, ljusblå och rosa och kostar 199:-
Vattenkokaren finns i beige, grön, ljusblå och rosa och kostar 299:-
Så visst är Rusta värt ett besök...

2 kommentarer:

En inredoholic sa...

Feng Shui läran menar att när det gäller torkade blommor anses det som stangerad chi. Något som har levt, varit vackert, är nu överblommat och dött. Och bör därför kastas. Minnerna sitter inte i den döda kvisten, utan i vår själ. Plus att feng shui handlar om att undvika ett "fattigmanstänk", man är fatkiskt värd nya färska blommor. Har man inte råd, så finns de något i nature att ta in :) När det gäller sidenblommor, tvistar de lärde. En del tycker att det vackra och naturliga i dem faktiskt skapar en härligt vacker stämning. Men om det är möjligt är naturligtvis äkta vara bättre. Plus att vattnet i en vas gör sitt. Det är en väldig skillnad att sätta en keramik kruka på bordet eller en glasvas där vattnet syns tillsammans med växterna. Tänk på det.. allt handlar om vad man behöver för element. Hoppas det var svar på din kommentar.

MiaMaria sa...

Hej!


JAg säger det igen får nog bli en tur till Rusta.
En annan bloggare visade också massa saker därifrån.

HA´det så gott!
Miamaria