Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, april 14, 2008

Inspiration

Först måste jag skriva att johanna blev jätteglad åt era kommentarer! Ni får se rummet före och efter sen när vi är klara med det. Vilket blir denna vecka nån gång.


I senaste numret av "Drömhem och trädgård" hälsar de på hemma hos Sari i Helsingfors. Hon lever och andas 50-tal. Jag vill ha hennes hem! I alla fall hennes kök! (Ursäkta den dåliga kvaliteten på bilderna, jag har fotat direkt ur tidningen.)
Här har hon lagt fram några av hennes klänningar. Jag tycker om vasen med strutsfjädrar i!
Här är också från hennes sovrum. Läckert!
Här är hennes kök. Just nu letar jag med alla sökmotorer efter en svart/vit rutig vaxduk. Jag har hittat en med små rutor, men det är inte samma sak som hennes...Jag vill dock inte ha det lika kitchigt som hon, utan en svart/vit rutig duk och lite pastellfärger vill jag ha i köket!
Här är hennes vardagsrum. Det jag fastnade för var hennes tavlor. Och lamporna som hänger från taket.
Här är hennes butik som heter Nasta. Det betyder "cool" på finska. Så nu vill jag ha en kitchen aid, brödrost och vattenkokare i pastellfärg.....

Inga kommentarer: