Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, mars 03, 2013

Smörgåstårta och Landgång

En av mina favoritlaster är smörgåstårtor och landgångar. Hur gott är inte det?!?!
När jag var liten förstod jag inte när man gick på vuxnas kalas och de inte hade tårta med grädde, utan bara smörgåstårta....
Jag kommer inte ihåg första gången jag smakade smörgåstårta, men jag fastnade direkt. Mitt roligaste minne av räksmörgås (som jag räknar in i samma kategori) var när jag, Johnny och familjen (Jack fanns inte då) samt våran vän A och hennes döttrar var på kryssning till Helsingfors, och vi hade varit uppe väldigt länge. Sjungit karaoke och druckit lite öl. När allt på båten stängt, gick jag och Johnny och köpte en varsin räkmacka. DEN VAR GOD!
Tjingeling!

One of my favourite cravings is sandwich layer-cake and open-faced sandwiches.
Toodles!

2 kommentarer:

Sofie sa...

TACK!!! :D En riktig frihet verkligen, och jag lovar dig att när jag har en bil (förhoppningsvis inom en snar framtid) så kommer vi komma ofta och hälsa på!

Sen skulle jag vilja åka runt lite i Sverige, har inte varit på så många ställen faktiskt, det skulle vara roligt!

Lady Thirty sa...

Åh vad hungrig jag blev nu! Vilken tur att jag har räkor i kylen! Kanske får bli en räkmacka lite senare :)