Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, april 10, 2011

Vår-pyssel

Idag täckte vi av Jacks sandlåda. Han satte sig genast ner och lekte. Medans vi gjorde iordning i trädgården.
Vi gick lite på temat "Tusen och en natt" och satte upp lite tyg i pergolan och planterade lite palmer och annat tjusigt, slängde ut lite kuddar på uteplatsen och vips! Blev det så här mysigt.
På baksidan av huset blev Johnny lite FÖR entusiastisk. Ja, jag tror inte vi har en enda buske som inte är figurklippt nu. Men jag måste ju tillägga att det är väldigt mysigt att sitta på uteplatsen och se över allt detta. Ser fram emot nästa helg, när man efter lite sovmorgon sätter sig och tittar på detta med en kaffe i handen! Visst vore det underbart!
Före...................................................Efter

Verkligheten ser mer ut såhär. Man ser inte så bra på bilderna kanske, men det är BETYDLIGT mindre döda kvistar och löv i rabatten nu än när jag började.
Före............................................Efter

Här syns det ännu mindre på bilderna, men ni får lita på att det är mycket renare efter min rensning. Jag är inte speciellt kunnig i trädgårdsskötsel, men gör mitt bästa. Tog en liten kratta med tre hakar på för att ta bort det sista och luckra upp jorden lite. Jag kör på "Det som följer med krattan och lossnar, borde inte vara i rabatten".
Mina två flamingos har fått en ny plats. De har bleknat lite, då jag glömde de ute hela vintern. Men det behövs bara en sprayburk med rosa färg i, så är det kirrat.
Så brände vi löven och kvistarna från rabatten i vår öppna spis som vi har vid uteplatsen. OBS! Vi brände absolut inte alla löv och kvistar från hela gården, bara det lilla som kom från rabatten.
Zorro låg och njöt hela tiden han var ute!
Och Jack gjorde sandkakor och dekorerade de med blommor.....ja, var får han allt ifrån? Sin mor och hennes cupcakes kanske? Han sa också "Åh, mamma, de lila blommorna är så vackra!" Och när han fick en lila blomma av mig gick han omkring och luktade väldigt teatraliskt på den!
När jag kom in gjorde jag hemmagjorda köttbullar. Ja, det är ingen hejd på oss idag! Johnny är ute och målar utemöblerna, och jag funderar på att göra iordning tvättstugan och min klädkammare. FUNDERAR. Det blir ju inte förrän jag sovit, nej, läst för jack till han somnat och då brukar jag vara lite mör jag också. Men man vet aldrig. TJingeling!

Today we spent outside. We did a "spring-cleaning" in our garden. Lovely! And Jack played in his sandbox and zorro just enjoyed being outside. When we were done, I made homemade meatballs. Toodeloo!

4 kommentarer:

Linnea sa...

låter som en verklig fixar dag. Gillar dina flamingos!

Lady Thirty sa...

åh vad gott med hemmagjorda köttbullar :D mums!

kram

Linnea sa...

hej igen...såg din kommentar. Jag har rätt dåligt med resväskor/beauty boxes för tillfället...därför blev jag så glad när jag fick in den här!

det enda jag har, förutom denna, är en rund vinröd necessär/hattbox (tror det är det senaste)...ca 25 cm i diameter o kanske 20 cm hög...150 kr (kan kolla när jag är i butiken). Sedan har jag en necessär...oval, med lite djurmösnter....60-tal 125 kr (tror jag).

Har inte satt pris på beauty boxen ovan, men tror att priset kommer bli lite högre. funderar 395, men vill du ha den o din vän kommer hela vägen hit blir priset lite billigare...vi kan väl säga 340 kr. hör bara av dig om du är intresserad o jag ska lägga undan någon...annars kan din vän komma o spana in vad som finns:)

den där röda jag hade för ett bra tag sedan var ju jättefin...kommer ihåg att du var intresserad, men den är ju såld...

Perny sa...

Så flitiga ni är :)

Önskar man hade samma ork, men här ser väl trädgården fortfarande lite ogjord ut är jag rädd :)