Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, april 10, 2008

Dagens filmtips!

Ännu en "måbra-chick-flick". "Mona Lisas leende".
Från regissören till "Fyra bröllop och en begravning" kommer en berättelse om några starka kvinnors kamp för att få vara sig själva i en värld som redan sorterat in dem i ett fack. Huvudrollerna spelas av Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal och nykomlingen Ginnifer Goodwin.

Året är 1953, Katherine Watson kommer till anrika Wellesley College för att undervisa i konsthistoria och stöter där på en mängd konservativa förhållningsregler. Efter andra världskriget har kvinnorna blivit mer frigjorda och Katherine kämpar för att de kvinnliga studenterna ska få ta del av den friheten. Men det är inte bara Katherine som förändrar livet för sina elver, hennes eget liv tar också en ny riktning.
Inspelad 2003

Jättemysig film. Känns som att den är inspelad med något sorts "filter" framför kameran, för allt är lite guldigt lummigt. Historien är bra och underhållande. Ingen "typisk" Julia Roberts film. Tycker också om Marcia Gay Hardens rollkaraktär.

2 kommentarer:

Mamma Millan sa...

Ja..har inte sett den än..ska göra det!!!!

ha en fin dag!!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Lisa sa...

Javisst är filmen mysig, riktigt mysig tillochmed! Var inte så längesen jag såg den! :D
Mmmm vilka söta t-shirts du hittat i gömmorna :D