Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, mars 25, 2008

Jakobstad i Påsk

Här ligger Jack och flörtar i sin barnvagn, medans vi väntade på att få gå ombord på Silja Festival. Det gick jättebra att åka färja med honom och även de 40 mil med bil efterråt som det tar till jakobstad från Åbo.

På långfredagen tog vi en barnvagnspromenad i Jakobstad. Allt var stängt, men fint är det. Och nästan inte en enda människa ute....visar nedan lite av mina favoritaffärer i Jeppis.


Skyltfönster till Harmonie, som säljer "Jeppis"-saker och inredningdetaljer. Skyltfönster till Blossom som säljer lantlig inredning och inredningsdetaljer.
Skyltfönster till Kurragömma. Jag blev helt förälskad i fotöljerna, en sån ska Jack få när han kan sitta själv. De har jättemycket fina barnsaker.


"Mon Mari" när jag skulle gå in här på lördagen och köpa marimekko tyget, så fick jag veta att de slutat trycka det i den ljusblåa färgen jag ville ha....Så nu får jag sätta mig ner här hemma och tänka om. Det blev 3 plåtburkar med vita blommor på och marimekko servetter, lite olika istället.PENTIK. Här var vi inte inne nånting denna gången, men de har en massa fina saker.Halpa-Halli (Fritt översatt "billiga hallen") min favoritaffär. Den är jättestor och de har ALLT mellan himmel och jord där och jag kan gå i timmar......

Efter promenaden stannade vi till vid Korvgörans för en smakbit=hamburgerbröd, lördagskorv och gurksallad. Jättegott!

Gatan som går igenom city i Jakobstad. Ja, en dressman finns. Det finns också KappAhl och Lindex och lite andra klädesbutiker.
Vi var ju inne i stan på lördagen när alla affärer var öppna också. Då handlade jag lite. Jag var också inne på Tiimari och handlade blanka dubbla kort, så man kan göra egna kort och lite penslar och andra saker.
Här ovanför ser ni bion i city och taxistationen. Där står alla taxibilar på rad. Bara att gå dit och få en taxi.


Jack fick självklart lite presenter av sin farmor och farfar också. Han fick lite kläder:

2 par byxor varav de mörkare har förstärkning på knäna tills han börjar krypa och ett par sockiplast eller "broms-strumpor" fritt översatt från finskan.

Jacks farmor och farfars hund; Zara gungade Jack i sin babysitter.
Vi hade det jätteskönt på mini-påsklovet. På färjan hem handlade vi massa godis och Johnny handlade en whiskey.

3 kommentarer:

Vanilladreams and humblebees sa...

Ni verkar ha haft en toppen helg!!! Härliga småstads bilder!
Vilken super söt liten son du har! :)

Kramar från Jenny!
---<-@

Hemma hos Klara... sa...

Vad mysigt han ser ut att ha det i barnvagnen. Vilka härliga butiker, jag vill också åka till Finland och shoppa. Mina barn har finskt påbrå (pappa) så jag hoppas få med familjen dit någongång.

Ha det så bra!
Kram Helena

Anonym sa...

Åh, vilken mysig stad Jakobstad verkar vara. Jättekul att få se alla bilder därifrån.
Nu förstår jag varför det är "tro-hopp-kärlek-staden".
Ni verkar haft en härlig påsk hos Farmor och Farfar i Finland.

Kram
Ankan