Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, mars 26, 2008

Före/efter kök

Här kommer ni att få se MASSA före och efter bilder på mitt kök. Det är absolut inte klart ännu, men jag har städat det och rensat ut en massa onödiga saker som jag inte vill ha. Jag har skänkt en hel servis i stengods till erikshjälpen m.m.
Såhär såg ena hörnan ut innan städning.
Och här efter. Det har tillkommit en vattenkanna, men den stod på ett annat ställe och "skräpade" på bänken, så jag ställde dit den. Den har jag haft i en evighet, jag ska köpa en ny, snygg vattenkanna. Men den här fula fyller ju sin funktion tillsdess. I denna hörna kommer sen förvaring från cult design att pryda bänken, längtar tills jag åker till uppsala och shoppar!
Före på hörnan på min köksbänk. Alkoholfria ölflaskor, bröd och socker i all röra!
Mycket finare! Glasburken fick jag av mamma. Vi hade den när jag var barn och bodde hemma, den var då full med müsli. Jag gick ofta dit och plockade ut alla russin och åt. Självklart har jag flingor i den.
Sista delen av köksbänken före.Och efter. Jag tycker att microvågsugnar är fula som stryk! Och skulle helst vilja dölja den i nåt skåp. Men den är för bred och stor för det, så jag får ha den stående framme.

Vår porsche-kaffebryggare som brygger jättegott kaffe är jag däremot stolt över! Men jag börjar luta lite åt en mocca-master, som jag tycker mer och mer om, så snart kanske vi skaffar en ny kaffebryggare...
Ovanför skåpen som är ovanför micron står mina receptböcker och 2 dalahästar.
Efter står där 3 dalahästar, en dala-tupp, en tennbägare, en tennvas, en annan vit vas och en bricka med änglar.
Ovanför skåpen i hörnan stod en gjutjärnsgryta som börjat rosta, en wok som börjat rosta och en snapsbehållare från bulgarien.
Nu står woken där, snapsbehållaren, ett blått fat, ett målat vinglas och mina blå träskor jag hade som liten som kommer från holland och är helt i trä. Storlek 31.
Här på sista delen av "hyllan" står en gjutjärnspanna till, ett stort ölglas, en sprucken tillbringare och min hypermoderna :-) bakmaskin som är orange och kommer från 70-talet (mammas gamla)
Nu står där mina träskor, tre kakburkar och det stora ölglaset. Min bakmaskin gömde jag undan i ett skåp. Kakburkarna, som alla har julmotiv, ska jag byta ut på fredag, då jag ska köpa nya kakburkar, för man kan ju inte ha jul för jämnan. :-)
Kylen och frysen innan. Vi hade uppe alla gratulationskort till jack på frysen.
Och efter. Grattiskorten ska jag hänga i en kedja ovanför jacks säng.
Köksbordet och vårt köksfönster innan.
Och efter. Vi ska köpa nya stolar till bordet. Dessa är mammas och pappas gamla. De har varit bra hittills, men de börjar gå sönder och jag har länge velat byta ut stolsdynorna....
Sylvester, vår nymf parakit har en hörna i köket också.
Johnny är inte så bra att lägga undan sin post, han lägger den på och omkring micron, därför köpte jag en egen förvaring till hans post och till räkningar, så slipper de ligga i diverse skåp och hänga på kylskåpet. Jag skulle hellre vilja ha sylvester i vardagsrummet, men han skräpar ner så mycket, så han får stå i köket. Det har han alltid gjort.
Och nu framme till sista före/efterbilderna. Fläkten. Jag tycker att kryddburkar är så himla fula. Försökte ha de i ett skåp, men det är bäst att ha de framme när man lagar mat. Funderar på att skaffa glas-kryddburkar från åhléns och skriva med glasfärg på de, jag tror att det blir finare med enhetliga kryddburkar..
Såhär ser fläkten ut nu, med mina nya marimekko burkar. Jag har beställt en till, som ska stå istället för coca-cola burken. De innehåller kaffe och thé just nu.

3 kommentarer:

Hanna - Den vita skolan sa...

Vilken skillnad det kan bli bara man tar bort saker och rensar...jag måste byta taktik...för jag proppar bara in mer saker...
Ha de gott

Mamma Millan sa...

Japp..allt bra att rensa lite...man mååår sååå mycket bättte sjäv efteråt...japp...just nu vill du inte veta hur här ser ut!!!!!


`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`·.,.· L O V E
♥Kramar Mamma Millan♥
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Weronica sa...

Snygg brevförvaring. Vart har du hittat den?